lördag 31 oktober 2009

Nu är det klippt

Efter tålmodig väntan och med is i magen har vi äntligen skördat.
Med bävan hör man om frostnätter runt omkring oss och vi haft det lite isigt i gryningstimmarna men det finns gott om socker i druvorna så de har klarat sig bra.
Idag var det till att skrapa rutorna så visst känns det bra att ha druvorna i vineriet.

Det är lite chanstagning att låta druvorna hänga kvar så länge men det vi eftersträvar med det är att få maximal mognad. Sockerproduktionen har avstannat så nu vill vi få mer mognad i skalen

BEFORE
AFTER
I år tillverkar vi vårt vin under ledning av Josep Lluis Pérez hos Ingrid och Gunnar på Wannborga Vin & Lamm. Det känns otroligt roligt att kunna jobba ihop på detta vis. Våra vänner från Priorat har åter varit här så det har blivit några intensiva dagar nu.
Nu står tunnor och tankar fulla och börjar så smått att jäsa. Nu blir det ett ständigt passande och kontrollerande några veckor och en del mil på vägen blir det.
Vingården står nu lite tom och ödslig efter vår framfart så jag kände att jag fick lov att pyssla om den lite extra. Lade ihop näten inför nästa säsong, körde en sista gång med kultivatorn och satte även den på vinterförvaring så nu ser det lite prydligare ut.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar