måndag 4 april 2011

Beskärning och nya jobbarkompisar

Äntligen är våren här. Säkert vårtecken är när första rabattrensningen är gjord och tranorna annonserat sin ankomst med sitt efterlängtade läte.

Det var en väldigt seg vinter det här men nu verkar den ha gett med sig. Stora snödrivan vid vingården, som i vintras låg över vårt 1.80 staket, är äntligen borta men har lämnat efter sig sönderbrutna stängselstolpar och nedtryckt nät.
Det mesta av beskärningen är avklarad nu. Jag har testat lite olika tidpunkter att beskära (med start i januari) för att se skillnaden. Senõr Perez var här i lördags och kollade och han verkade nöjd. Vi har en hel del ätskador efter harar så den planerade Cordon de Royatbeskärningen på de gamla stockarna blev inte så lätt att följa så det har blivit lite mix med Guyot. Nu har jag "bara" de nya plantorna kvar att fixa till. Hararna har som sagt gjort det mesta av jobbet så det är med bävan jag ser fram emot dess utveckling. Nu blir det ner på knä för att bedöma och spara det knoppanlag som ska utvecklas.
Theo hjälper till att plocka undan


Det franska planteringsgänget är här igen, men inte hos oss denna gång, de gör ytterligare en nyplantering i Löttorp.Trevlig söndagsmiddag på Wannborga med spansk- fransk- svensk blandning till bordet.


Jag har börjat nytt helgjobb...

...så jag har fått nya jobbarkompisar. De gamla har tagit slut- men jag saknar dem ibland, de skrek inte riktigt lika mycket som de nya gör ;-)


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar