torsdag 3 februari 2011

Äntligen milt

Vinprovningen i Stockholm är avklarad, åter till Öland som bjuder på milt väder. Halt som "racken" men nu känns det nästan som lite vår i luften, om man nu vågar säga det. Besöket i huvudstaden var mycket trevligt, vi bodde på Best Western Time Hotel och var mycket nöjda med det. Fräscht, fint och centralt. Hotellfrukosten gick inte av för hackor den heller.
Vinprovningen gick av stapeln på fredag eftermiddag och vi provade ett vitt och ett rött från oss + ett vitt och två röda från Wannborga samt ett vitt och rött från Manchuela där det också pågår ett vinprojekt. Trevligt med mycket positiva reaktioner. Själv blev jag klart positiv till att vårt vita hade utvecklats så bra sedan buteljeringen. Vad gäller försäljningen av vinet så är rådet att ha tålamod, ett till två år. Tålamod är inte min starka sida kan väl nämnas, men behövs det tid så får vi väl ge det tid.
Mark och senôr Perez berättade om projektet på Öland och redogjorde de vetenskapliga undersökningar som gjorts de senaste åren vad gäller nederbörd, temperatur och växtsäsong i jämförelse med andra vindistrikt i Europa.

Vidare för gemensam middag innan vi skiljdes åt framåt midnatt. Nu träffas vi inte förrän i mars.

Lördagen ägnades sedan åt lite storstadsshopping och en tur till motorcykelmässan innan hemgång.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar