lördag 30 juli 2011

Tid saknas

Som vanligt under vår, sommar och höst så skulle jag behöva att dygnet innehöll lite fler timmar. Som det är nu med två jobb utanför och fullt med jobb på hemmafronten så blir det att vissa grejor får stryka på foten, som t.ex. uppdateringen här. Jag får göra en liten resume på vad som hänt sedan sist.
För det första så har vinplantorna vi satte i fjol klarat sig över förväntan. Med den start de fick med sen plantering, torkperioden därefter, hårt angrepp av hararna och den extrema vintern så kan man bara förbluffas av vilken växtkraft det finns i de där små pinnarna.



En bild från i våras när de just börjat slå ut, en befriande känsla för en spänd vinodlare

Däremot har vi haft lite skador på de "gamla" stockarna som visade sig efter vinterbeskärningen, kanske en frostknäpp när de började sätta knopp.Som vanligt nu så går det mycket tid åt ogräsrensning samt att plantorna ska bindas upp och sommarbeskäras, ta bort vildskott och tjuvskott och ansa de nyaste plantorna från skott och druvanlag.
Vi har haft en del studiebesök men när det gäller butiken har vi valt att satsa fullt ut till Skördefesten i stället. Då är alla välkomna till oss på visning av vingården, öppen butik och en spännande konstnatt.
Jobbet på djurparken är spännande värre, så spännande att jag i måndags morgon fick åka till läkare med hjärnskakning och lite sårskador i huvudet. Så kan det gå ibland men annars innehåller arbetet med djuren så mycket nöje.

Bland mycket att välja på....

..att se påfågelns magnifika fjädrar


....Att fånga in små lejonungar för vaccination http://www.tv4play.se/nyheter_och_debatt/nyheterna_kalmar?title=djurpark_viktig_for_lejons_overlevnad&videoid=1785356


....att se att nyfött zebraföl


...och en ny liten antilopkalv


.. eller ägna lite kvalitetstid med de goa lemurerna

Ja, listan kan göras lång och det händer alltid något, som alltid när man jobbar med djur

Jobbet på SLU består i nuläget av gräsklippning och ogräsrensning så veckan brukar bli full utan större problem.
Så är livet på Håks Gård

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar