Vår fina Bellezza |
Denna höst blev också extra nervpåfrestande med allt som skulle vara på plats inför skörden samt det fullkomligt galet stora starflockar som inriktat sig på våra druvor. En gasolkanon som smällde av varannan minut ( ...Tack alla grannar i byn som accepterade detta) samt alla möjliga fågelskrämmor hjälpte föga. Skörden minskade en hel del pga av dessa hungriga maniacs. Till slut blev det ändå dags för skörd då den sista av de nödvändiga maskinerna levererades med lite dramatik och vinplockargängen anlände. Jag är så djupt tacksam för dessa fantastiska människor som hjälper oss med detta arbete.
Här tar vi lite frukost i vineriet innan vi kör igång med skördearbetet
Här en nöjd trio bestående av Daniel, Eva och Helén Helén var först ut med vinodling på Öland och är en stor inspirationskälla |
Vår vinmakare Daniel har varit ett stort stöd och arbetet i vineriet har funkat bra. Vi får som sagt komma in i produktionen lite efter hand och komplettera med allt som ska finnas på plats. Vinerna har nu jäst färdigt och ska ligga på ekfat och ståltank för att utvecklas och mogna innan det är dags för tappning på flaska. När det blir bestämmer vinerna men det ser lovande ut.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar