måndag 28 juni 2010

Mitt i sommaren

Nu befinner vi oss i en underbar, fantastisk, smått hysterisk tid. Det börjar med min absoluta favorittid som är mellan hägg och syren. Då exploderar växtligheten så man knappt hinner med att följa den, allt växer oerhört snabbt (tyvärr också ogräset) men annars njuter jag i fulla drag av att se naturens kraft. I juni kommer det årliga stora orosmomentet då höet ska slås, torkas och pressas. Det är alltid likadant varje år, det finns ingen annan tid då man är så intensivt medveten om väderleksrapporternas utlovande och oftast missvisande prognoser. Under denna tid ska mycket ske. Kryddorna ska skördas och torkas, ogräset hållas under kontroll, vinstockarna ska rensas på rotskott och övrig oönskad bladsättning och som sagt höet ska skördas under bästa möjliga förutsättningar. I år har vi då även planteringen av nya vinplantor och vattningen av dessa. Fullt ös!


Midsommar- ett par dagar med avkoppling som gör gott för själen. Familjen från Skåne var uppe och firade med oss och förgyllde helgen tillsammans med goda vänner. Ett sedvanligt midsommarfirande med sill, nypotatis och snapsvisor, jordgubbar, kubbspel och allmänt trevlig samvaro. En samvaro som ger energi i det stundande vardagliga arbetet.
1 kommentar:

  1. Det var ett trevligt kalas fast du glömde nämna en aktivitet som vanns överlägset av en nybörjare, nämligen pilkastning.

    SvaraRadera