tisdag 11 maj 2010

Favoritjobb

Nu har jag börjat förbereda för plantering. Har fått besked om att våra plantor kommer i slutet av månaden så nu plöjer jag upp en del av rapsfältet. Känns lite knäppt att köra ner en växande gröda, men plöjning är ett av favoritjobben så jag är rätt nöjd ändå. Nu är det i alla fall på gång, 2.500 plantor är beställda så vi har lite jobb framför oss.

3 kommentarer:

 1. Det ser ut som en god chokladmousse.Med riven mörk choklad på. Är det likadant i konsistensen när du plöjer. Den fina Mörbylånga-dalens jord. Verkar vara lite mindre sten eller ser jag fel? Det blir härligt när plantorna och planterarna kommer.

  SvaraRadera
 2. Stenen finns där må du tro,men visst ser det fint ut när det är nyplöjt. Att köra som i chokladmousse är det förvisso inte, det skumpar och hoppar ganska bra emellanåt.Har ringvältat det nu, sedan blir det att harva till plantorna kommer. Kul med inlägg!
  Hälsningar Eva

  SvaraRadera
 3. Lyckliga ni som lever i södra Europa, förlåt södra Öland. Vi i Norra Europa har knappt knoppar på rankorna. Syrenerna har inte visat lila ännu. Är det så att knoppingen hänger ihop med syrenernas blommande. Kanske. Men den gotländska sparrisen frodas. Pröva sparrisrisotto. Mums.

  SvaraRadera