torsdag 27 januari 2011

Vinprovning

Vinprovning i Stockholm imorgon. Vinet har redan åkt i förväg för att få lufta sig lite och komma i rätt temperatur.
Provningen hålls för ett antal sommelierer och vinskribenter som ska få höra om det öländska vinprojektet och smaka de öländska vinerna. Det är spännande på riktigt och jag har varit smånervös hela veckan. Det är Horns Vingård som arrangerar detta och från början var det tänkt att vi skulle vara i lokalerna på Magnussons Fine Wine men sedan ser det ut att bli så många att vi får flytta till större lokaler.
Idag har det varit kallt men ett underbart väder i övrigt. Har lagt ut blodmjöl runt vinplantorna idag, de som stuckit fram under snön. Jag har de nya Rondoplantorna kvar att lägga ut på också men sedan är jag färdig, hade hoppats hinna det idag också men icke. Det är mycket som är avbitet av harar och rådjur, och det går fort när de sätter igång.
Ska packa och fixa lite nu i kväll sedan bär det av tidigt i morgon bitti. Återkommer med mer information om helgens strapatser.

torsdag 20 januari 2011

I Fåkens spår


Ja, bilden får väl tala för sig.
Vi är ju ganska vana vid hårda vindar men när den riktiga Fåken drar in då är håller sig även ölänningen inne. När det har dånat färdigt där ute är det bara att ta tag i konsekvenserna och skotta på. Tur att man har goda vänner som har sina maskiner igång, min egen maskin har gått i vintervila :-)
Även en stor maskin blir liten inför dessa snömängder.

Nåväl- nu har det ändå blivit lite mildare och snömängden minskar sakta men säkert. Har börjat att skymta vingården igen och efter inspektion så ser jag att det finns en del ätskador. Harar och rådjur har haft en tuff tid och drivorna ligger över stängslet så det är fritt fram, så fort grenarna kommer upp över snön så är de tillgängliga.Har idag satt upp fågelnäten och hoppas det kan ge något skydd.
I kväll fullmåne och kallt igen men jag vet något man smälter inför.
Emys lilla troll !!

onsdag 5 januari 2011

2011

Första gången jag skriver det nya årtalet!

Efter en tuff passage mellan 2010-2011 är familjen Gustafsson på väg tillbaka. Darrigt men bestämt.
Influensan slog till och jag som hade det mildast förra året fick ett inferno nu. Usch! Om det är svininfluensan kan man bara spekulera i men jag har mått svindåligt i alla fall. Nyårsafton var absolut den lugnaste vi upplevt, lite mat, tv och sänggående direkt efter 12-slaget. Resterande dagar-rakt in i dimman.

Nu börjar jag åter bli kontaktbar. Vi har ändå tur att vi inte alla tre är knockade på samma gång utan att någon av oss kan sköta om hästarna mm.
Nissekatten har inte heller mått bra på sistone, nytt besök hos veterinären som konstaterade urinvägsinfektion. Kallt för en kisse att kissa i snön, nu är det sandlåda inne som gäller ett tag.

Nu tar vi nya tag inför ett nytt spännande år



God fortsättning på 2011