onsdag 23 september 2009

Snart Skördefest

Nu rullar det på snabbt tills skördefesten slår upp portarna i de öländska byarna. Det smyckas längs vägarna och kreativiteten flödar. Själv har jag, som vanligt, lite stressigt så här dagarna innan. Sytt lite flera Lavendelpåsar och Vetevärmare medan jag påminner mig själv om att vintertid är en alldeles utmärkt årstid att fylla på ett större lager.


Under Skördefesten har vi öppet i butiken fredag till söndag kl 10-16 och vi har visning av vingården kl 11 och 14 dessa dagar. Vi har inte öppet under Konstnatten i år. Tiden räcker inte alltid till och jag har inte hunnit att göra några nya saker att ställa ut, istället har det blivit fokus på att göra grejor till butiken.
Här är ett tips på en liten gåbortpresent, kanske innan första adventshelgen,
så är ljusfrågan löst



fredag 18 september 2009

Tidig morgon

Var uppe med tuppen idag
Smög ut med kameran innan resten av familjen vaknade
Jag älskar hösten. De daggiga morgnarna då solstrålarna bryter igenom dimman, den höga friska luften på dagarna och de färgsprakande solnedgångarna på kvällen. Jag känner mej så priviligerad som har detta utanför knuten varje dag.




Arbetet med av bladrensa runt vindruvsklasarna fortsätter och man kan ju förstå att det är viktigt när man ser de blöta druvorna efter nattens dagg.


måndag 14 september 2009

Trevligt besök

Idag har jag haft ett trevligt gäng med kvinnliga företagare från Tingsryd på besök. Efter en visning vid vingården blev det ett besök i gårdsbutiken innan de fick skynda iväg till nästa programpunkt. Det är alltid roligt att träffa nya glada människor, hoppas de får en trevlig vistelse här.


Häftig var också deras buss. För en hästälskare som jag själv hade jag svårt att slita blicken från åkdonet

onsdag 9 september 2009

Ljus och Luft

Är just nu i full färd med att avlägsna en massa blad runt vindruvsklasarna. Detta för att höstfukten snabbt ska kunna blåsa ur och solen komma till de alltmer mognande klasarna. Nu har jag det "tuffa" jobbet att ansa bort en del av klasarna. De som är för omogna och dåligt utvecklade går väl an att ta bort men det svider lite i hjärtat när man får ta bort stora fina klasar bara för att det är för många på stocken. Men...ju färre klasar desto högre mognad.


Leon Millot och Phoenix