lördag 29 augusti 2009

Dofter

Har precis fått hem ett mycket väldoftande paket. Underbara tvålar från Terra Midi som vi ska ha till försäljning i butiken. Just nu håller vi på att ladda upp sortimentet inför Skördefesten som går av stapeln den 25-27 september. En färgsprakande fest över hela Öland.


Doftar gör det också av Örtagårdsblandningen som ligger i tryggt förvar i sina burkar. Denna blandning består av Timjan Dragon Oregano och Körvel och kommer direkt från odlingarna utanför för att torkas, rensas och blandas innan de hamnar i burken.

måndag 24 augusti 2009

Nätverksträff

Måndag kväll.
Har precis haft ett 30-tal trevliga kvinnor på besök, en närverksträff för kvinnliga företagare. Efter en presentation av vingården och kryddorna åkte vi till Butik Brygghuset för lite fika. Alla får presentera sig lite kort, en del har man träffat innan och en del är nya bekantskaper. Många har blivit goda vänner och spontant känner man en gemenskap bland dessa kvinnor. Många har redan etablerade företag, en del är nystartade och en del funderar på att starta något eget. Det är roligt med så många olika sorters verksamheter och ofta hittar man samarbetspartners där man minst anar. För min egen del så har jag bl.a haft glädjen att göra en saga till en tjej som har ett företag som heter PAZU. Kolla gärna in på hennes hemsida http://www.pazu.se/ En annan tjej har precis startat Nydala Bigård. Hon har placerat tre bikupor hos mej bredvid kryddgården och det ska bli riktigt spännande att smaka den honungen. Förhoppningsvis kan vi ha den till försäljning på Skördefesten. Nu när vi har butiken så är det roligt att kunna ta in bra varor från andra matproducenter. Och på Öland finns det mycket bra råvaror och mathantverk att välja mellan. AnniGun Wedin avslutade kvällen med att prata om just mathantverk och matproducenternas utveckling på Öland samt om värdet att kunna ta del av varandras kunskaper och ideér

torsdag 20 augusti 2009

Kväll i vingården

Solen sänker sig över Kalmarsund och det är dags att ta paus i ogräsrensandet.


Sommaren far fram i ett rasande tempo likaledes gör ogräset. Vi håller just nu med att försöka få tillbaka kontrollen över vegetationen. Harv, jordfräs och handhacka är de tre hjälpmedel vi har att jobba med. Årsskotten ska tas ner till lämplig längd, rotskott och andra förlupna små skott ansas bort efter hand


En del av druvorna i vingården börjar skifta färg nu. Rondo är först ut som vanligt. Snart blir det dags att sortera bort en del av klasarna för att underlätta mognaden och få en bättre kvalitet.


På måndag får vi besök på gården av kvinnliga företagare på Öland. Det är en i raden av många nätverksträffar som arrangeras av Ölands Näringslivskontor, ett bra sätt att få kontakt och information av alla små och stora företagare på ön . Det blir först en visning av vingården och kryddodlingen därefter Butik Brygghuset för lite fika och trevlig samvaro.

tisdag 18 augusti 2009

Äntligen

Jag har tänkt ganska länge på att skapa mej en blogg. Tanken är att länka den till min hemsida för att på så sätt lättare kunna nå ut med nyheter och förändringar på både gården och i vår gårdsbutik. Nu ska det äntligen bli av. När jag ser alla fina bloggar som finns fylls jag av inspiration på allt man kan göra. Jag är nybörjare på detta men hoppas kunna utveckla sidan så att Ni finner den rolig att återkomma till. Hösten närmar sig långsamt och nu finns förhoppningsvis snart mer tid att ägna åt lite stillasittande skapande.